Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο, διαβεβαίωσε ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Στ. Μνούτσιν

soimple 7523

"Η συζήτηση ήταν πολύ ειλικρινής και εποικοδομητική. Η κάθε πλευρά έχει σαφείς θέσεις και απόψεις. Συμφωνήσαμε να προωθήσουμε τη διεθνή διαδικασία. Συνεχίζουμε με εποικοδομητικό τρόπο", ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν. Ο Στίβεν Μνούτσιν τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η πρώτη συζήτηση στην Ευρώπη γίνεται με τον κ. Σόιμπλε . "Είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση και θέλω να τονίσω την εταιρική μας σχέση", είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών. "Θέλουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη. Η στενή συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί, πρόσθεσε".

Για τους φόβους των ευρωπαίων για φορολογικές προσαρμογές στα σύνορα και δασμολογικές κυρώσεις ο Μνούτσιν είπε : "Στόχος μας είναι ανάπτυξη 3%. Θα υπάρξει μια φορολογική μεταρρύθμιση και το σύστημα θα απλοποιηθεί. Συνεργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση με το Κογκρέσο. Σε ότι αφορά στις φορολογικές προσαρμογές στα σύνορα δεν έχουμε λάβει ακόμα καμιά απόφαση "

Ο Β. Σόιμπλε τόνισε επίσης ότι η Γερμανία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να προωθήσουν τη διεθνή συνεργασία "ανεξαρτήτως των διαφορών. Συμφωνήθηκε σαφώς να συνεργασθούμε και από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις. Βρήκαμε μια κοινή βάση για να συζητάμε εντελώς ανοικτά. Φυσικά δεν επιλύθηκαν όλα τα ζητήματα."

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι : "Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο". Βασικό ζήτημα είναι "ένα ισορροπημένο εμπόριο μεταξύ των δύο οικονομιών. Οι ανισορροπίες πρέπει να εξαλειφθούν. Απώτερος στόχο μας είναι η οικονομική ανάπτυξη". Ο Στίβεν Μνούτσιν διαβεβαίωσε τον κ. Σόιμπλε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει στο ελεύθερο εμπόριο, "πρέπει όμως να είναι έντιμο."

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter