Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ: Κατάρρευση του ευρώ σε 18 μήνες

euro xartonomismata lefta xrimata

Το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει «εντός των επόμενων 18 μηνών», ανέφερε ο καθηγητής Τεντ Μάλοχ, πιθανότερη επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε δε ότι, εάν ήταν επενδυτής, θα «σόρταρε» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο Αμερικανός καθηγητής ανέφερε ακόμη ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να κλείσουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μέσα σε 90 ημέρες και ότι οι εκλογές σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. μέσα στο 2017 μπορεί να αλλάξουν την Ένωση όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ», δήλωσε ο κ. Μάλοχ στο BBC. «Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες».

Ο κ. Μάλοχ έχει περάσει από συνέντευξη για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. και αναμένεται να διοριστεί, όταν η Γερουσία επικυρώσει τον διορισμό του Ρεξ Τίλερσον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο 64χρονος ακαδημαϊκός συστήθηκε στον κ. Τραμπ από τον δεξιό, αντιευρωπαϊστή πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου.

«Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει μια Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να συζητήσουμε μαζί της ζητήματα ελεύθερου εμπορίου», πρόσθεσε ο Τεντ Μάλοχ.

naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter