Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φορολογικές απαλλαγές για κέρδη από αγορές μετοχών στο Χονγκ Κονγκ

02 125313hangseng

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα φορολογικές απαλλαγές για τα κέρδη που θα έχουν οι επενδυτές της χώρας από τη διασύνδεση του Χρηματιστηρίου της Σεντζέν με το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα, τα κέρδη που θα έχουν οι Κινέζοι επενδυτές από την αγορά μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, μέσω του προγράμματος, θα εξαιρούνται για τρία χρόνια από τον φόρο εισοδήματος που πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα για κέρδη. Οι επενδυτές, ωστόσο, θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρο για τα μερίσματά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι κινεζικές εταιρείες που αγοράζουν μετοχές στο Χονγκ Κονγκ θα εξακολουθούν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος, προσθέτει η ανακοίνωση. Η διασύνδεση των χρηματιστηρίων της Σεντζέν και του Χονγκ Κονγκ επιτρέπει στους επενδυτές της μίας αγοράς να αγοράζουν μετοχές της άλλης. Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου.

Φυσικά πρόσωπα και εταιρείες του Χονγκ Κονγκ, που αγοράζουν μετοχές στη Σεντζέν θα εξαιρούνται από την καταβολή φόρου εισοδήματος για κέρδη προσωρινά, για μία περίοδο που δεν έχει καθορισθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter