Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εκρηξη» των κινεζικών επενδύσεων στη Γερμανία

germania simaia 05

Οι κινεζικές επενδύσεις στη Γερμανία σημείωσαν άλμα στα 10,8 δισεκ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σχεδόν διπλάσιες του συνολικού όγκου της τελευταίας δεκαετίας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Οι Κινέζοι επένδυσαν 5,9 δισεκ. δολάρια στη Γερμανία από το 2005 έως το 2015, δήλωσε ο Γι Γιανγκ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προώθησης επενδύσεων του υπουργείου, κατά τη διάρκεια του φετινού Σινο-Γερμανικού Φόρουμ Επενδύσεων, Συγχωνεύσεων και Εξαγορών, στην πόλη Κουνσάν στην ανατολική Κίνα.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας στην Ευρώπη. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 160 δισεκ. δολάρια τον περασμένο χρόνο, αντιστοιχώντας στο ένα τρίτο του συνολικού όγκου του εμπορίου μεταξύ Κίνας και ΕΕ.

Οι άμεσες επενδύσεις της Γερμανίας στην Κίνα ξεπέρασαν τα 40 δισεκ. δολάρια το 2015, με πάνω από 8.200 εταιρίες να ανοίγουν παραρτήματα στην Κινα. Η Κίνα έχει επεκτείνει τις επενδύσεις στη Γερμανία, με πάνω από 2.000 εταιρίες να λειτουργούν σε αυτήν.

 

Πηγή: www.imerisia.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter