Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Κίνα ανοίγει την αγορά ομολόγων στους ξένους

china xrimatistirio

Η Κίνα έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του ανοίγματος στους ξένους επενδυτές της τρίτης μεγαλύτερης αγορά ομολόγων παγκοσμίως, καθώς καταργεί τους περιορισμούς στις εισροές κεφαλαίων ώστε να αντιμετωπίσει την έξοδο των κεφαλαίων που έχει οδηγήσει σε χαμηλό πέντε ετών το γουάν, μεταδίδει το Bloomberg. Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι τύποι χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων από το εξωτερικό δεν θα χρειάζονται ποσοστώσεις για να επενδύουν στη διατραπεζική αγορά ομολόγων, η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους στη χώρα.

Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, χρηματιστηριακές και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων περιλαμβάνονται στη λίστα με τους εκείνους που είναι επιλέξιμοι, ενώ η αρχή ανακοίνωσε παράλληλα ότι ελπίζει να προσελκύσει και πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους. Τα hedge funds δεν περιλαμβάνονται, ενώ οι ξένες κεντρικές τράπεζες και τα κρατικά επενδυτικά ταμεία έχουν αποκτήσει πρόσβαση από τον περασμένο Ιούνιο.

"Αυτό αλλάζει το παιχνίδι", αναφέρει η Becky Liu, senior rates strategist της Standard Chartered Plc στο Χονγκ Κονγκ. "Προηγουμένως, η αγορά ήταν ανοιχτή μόνο σε λίγους ξένους επενδυτές και με ισχυρή τάση προς τους επενδυτές του δημόσιου τομέα, ενώ τώρα ανοίγει σχεδόν σε όλους τους επενδυτές. Οι κερδοσκόποι είναι ίσως η μόνη εξαίρεση", αναφέρει μιλώντας στο Bloomberg.

Η Κίνα ανοίγει τις αγορές της στους ξένους επενδυτές σε μια προσπάθεια να προσελκύσει κεφάλαια καθώς η βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 25 ετών οδηγεί σε εκροές κεφαλαίων, πιέζοντας το γουάν, αναφέρει το Bloomberg. Πιο ελεύθερη πρόσβαση θα βοηθήσει επίσης τα ομόλογα της χώρας να καταστούν παγκόσμια σημεία αναφοράς, ενισχύοντας την όρεξη των επενδυτών για τους τίτλους.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter