Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότα προς Ιρλανδία ;

eurozone

Των φρονίμων τα παιδία... Νέο κύκλο συζητήσεων στο Σίτυ του Λονδίνου πυροδότησε δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς σύμφωνα με το οποίο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεξάγουν «ασκήσεις επί χάρτου» για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Βρετανία και εγκατασταθούν στην Ιρλανδία στην περίπτωση που αυτή βγει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη κατά σειράν φορά που πυροδοτείται συζήτηση για τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο την επόμενη χρονιά, εάν το Συντηρητικό Κόμμα κερδίσει στις εκλογές και το δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον «δείξει έξοδο» από την ΕΕ. Η πρώτη ήταν όταν δημοσιοποιήθηκαν οι προθέσεις Κάμερον γεγονός που τότε είχε ωθήσει το διεθνή οικονομικό κυρίως τύπο να κάνει λόγο για «Brexit».
Το όλο ζήτημα πάντως, ανεξαρτήτως των εξελίξεων, έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και για την πιθανή «έξοδο» της ναυτιλίας από το Σίτυ δεδομένου ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εκείνο που στηρίζει ουσιαστικά δραστηριότητες που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με ναυτιλιακές δραστηριότητες σε παγκόσμια κλίμακα γεγονός που δίνει επίσης «πλατφόρμα επιβίωσης» σε όλο εκείνο το επίσης «πολυσυζητημένο» cluster υπηρεσιών που ως γνωστόν εποφθαλμιούν άλλα ναυτιλιακά κέντρα με πλέον προβεβλημένες τις περιπτώσεις της Σιγκαπούρης και του Ντουμπάϊ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter