Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η εφοδιαστική στις ΗΠΑ

0koyti

Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η εφοδιαστική στις ΗΠΑ καθώς υπάρχει θέμα διάχυσης των πληροφοριών για φορτία σε όλο το μήκος της.
Στην τελευταία της προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη συμφόρηση της αλυσίδας εφοδιασμού, η Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή των ΗΠΑ απηύθυνε έκκληση για δημόσιο σχολιασμό σχετικά με το κατά πόσον η συμφόρηση έχει δημιουργήσει συνθήκες που δικαιολογούν μια εντολή έκτακτης ανάγκης που θα έβλεπε τους μεταφορείς και τους τερματικούς σταθμούς να αναγκάζονται να μοιράζονται πληροφορίες με φορτωτές, φορτηγατζήδες και σιδηροδρομικές επιχειρήσεις.
Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της θαλάσσιας ναυτιλίας του 2022 «εξουσιοδοτεί το FMC να εκδώσει μια τέτοια εντολή έκτακτης ανάγκης αφού ζητήσει σχόλια από το εμπόριο για τρία ζητήματα», ανέφερε η επιτροπή σε ανακοίνωσή της. «Πρώτον, η συμφόρηση έχει δημιουργήσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέτοιου μεγέθους ώστε να υπάρχει σημαντική, αρνητική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία του διεθνούς συστήματος εφοδιασμού θαλάσσιων μεταφορών. Δεύτερον, μια επείγουσα εντολή που εκδόθηκε από την επιτροπή θα μετριάσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και τρίτον, ποιο θα ήταν το κατάλληλο πεδίο εφαρμογής μιας επείγουσας εντολής που θα εξέδιδε η επιτροπή».
Μια εντολή έκτακτης ανάγκης θα απαιτούσε από τους μεταφορείς και τους τερματικούς σταθμούς να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με τη διακίνηση και τη διαθεσιμότητα φορτίου απευθείας με τους σχετικούς φορτωτές, τους σιδηροδρομικούς μεταφορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης φορτηγών για περίοδο έως δύο μηνών.
Αλλά θα απαιτούσε ομόφωνη ψηφοφορία και από τους πέντε επιτρόπους τόσο για τη σειρά όσο και για οποιαδήποτε μεταγενέστερη παράταση. Η εξουσία της επιτροπής να εκδίδει εντολές έκτακτης ανάγκης είναι ένα προσωρινό χαρακτηριστικό της OSRA.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter