Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση ΗΠΑ-Κίνας για την Ταϊβάν

0κιν

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι ο διάλογος μεταξύ υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματικών και οι συνομιλίες για το Κλίμα, ως αντίποινα για την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι αναστέλλει επίσης τη συνεργασία με τις ΗΠΑ στην πρόληψη διασυνοριακού εγκλήματος και εμπορίας ναρκωτικών καθώς και για τον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών, μεταξύ των οκτώ συγκεκριμένων μέτρων που ανακοίνωσε.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο αφού η Πελόζι αναχώρησε από την Ιαπωνία, όπου βρισκόταν για το τελευταίο σκέλος της περιοδείας της στην Ασία, η Κίνα ματαίωσε επίσης προγραμματισμένη διμερή συνάντηση αναφορικά με μηχανισμό στρατιωτικής ασφάλειας στη θάλασσα.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το Πεκίνο δήλωσε ότι αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Πελόζι και των μελών του άμεσου οικογενειακού της περιβάλλοντος ως απάντηση στις «μοχθηρές» και «προκλητικές» της ενέργειες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter