Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάπας Φραγκίσκος: Να επιδειχθεί περαιτέρω αλληλεγγύη

papas fragkiskos

«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια καθοριστικής σημασίας πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνον το μέλλον της, αλλά και ολόκληρου του κόσμου», τόνισε ο πάπας, κατά τη λήξη των τελετών για το Καθολικό Πάσχα, στο Βατικανό.


«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να επιδειχθεί περαιτέρω αλληλεγγύη, προσφεύγοντας και σε καινοτόμες λύσεις», πρόσθεσε ο ποντίφικας. «Η εναλλακτική σε αυτό, κατά την άποψη του ποντίφικα, είναι μόνον ο εγωισμός των ειδικών συμφερόντων και ο πειρασμός μιας επιστροφής στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να δοκιμαστούν σκληρά η ειρηνική συνύπαρξη και η ανάπτυξη των επόμενων γενεών».
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο Φραγκίσκος, ζήτησε «να χαλαρώσουν οι διεθνείς κυρώσεις, οι ποίες δεν επιτρέπουν στις χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί, να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους πολίτες τους», όπως και «να επιτραπεί σε όλες τις χώρες να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τις φάσης αυτής, μειώνοντας -αν όχι παραγράφοντας- το χρέος που βαραίνει τους προϋπολογισμούς των πιο φτωχών κρατών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter