Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πολεμικό Συμβούλιο» από τον Μπόρις Τζόνσον για άτακτο Brexit

borisjonhson

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους, οι «Times» του Λονδίνου αποκαλύπτουν τις πυρετώδεις προετοιμασίες της νέας κυβέρνησης για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.


Ο νέος πρωθυπουργός προσανατολίζεται στον σχηματισμό «Πολεμικού Συμβουλίου» με μέλη τον ίδιο και έξι υπουργούς, όλοι φανατικοί «Brexiter», το οποίο θα εξετάζει τις εξελίξεις και θα λαμβάνει αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις της κυβέρνησης. Το νέο κυβερνητικό όργανο θα συνεδριάζει καθημερινά ακόμη και στο διάστημα των διακοπών.
Παρεμπιπτόντως, ο όρος «Πολεμικό Συμβούλιο» παραπέμπει στον ήρωα του Μπόρις Τζόνσον, τον Ουίστον Τσόρτσιλ, τον οποίο θέλει να μιμηθεί.
Μιλώντας στους «Times», ο Μάικλ Γκόουβ, ο υπουργός που επιβλέπει όλες τις προετοιμασίες για το Brexit, διαμηνύει πως «βασικό σενάριο» της νέας κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία έως την 31η Οκτωβρίου, με δεδομένη την άρνηση των Βρυξελλών να αφαιρέσουν το «backstop».
Πρόκειται για το δίχτυ ασφαλείας των ιρλανδικών συνόρων, το οποίο έχει προκαλεί τη μήνη των ευρωσκεπτικιστών που πρωτοστάτησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης Τερέζα Μέι.

Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter