Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τραινάρει» το Brexit

0Brexit2

Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης να επεκτείνει το άρθρο 50 και να καθυστερήσει το Brexit πέρα από τις 29 Μαρτίου. Υπέρ της επέκτασης του άρθρου 50 ψήφισαν 412 βουλευτές έναντι 202.
Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ε.Ε. να της επιτρέψει να καθυστερήσει το Βrexit. H πρόταση αναφέρει επίσης ότι το άρθρο 50 θα παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου εάν οι βουλευτές εγκρίνουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού μέχρι τις 20 Μαρτίου. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί έως τις 20 Μαρτίου η κυβέρνηση θα επιδιώξει και πάλι παράταση αλλά και τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμφωνήσει και να καθορίσει τους όρους.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε, με πλειοψηφία 149 βουλευτών (391 κατά υπέρ και 242 υπέρ, σε σύνολο 650 βουλευτών) το τελικό σχέδιο συμφωνίας στο οποίο έχει καταλήξει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για δεύτερη φορά μετά την απόρριψή του τον Ιανουάριο.
Η Τερέζα Μέι έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι εάν η συμφωνία που απέσπασε από τις Βρυξέλλες δεν εγκριθεί από το κοινοβούλιο έως τις 20 Μαρτίου, η αναβολή του Brexit δεν θα είναι απλώς τυπική έως τις 30 Ιουνίου, αλλά μακροχρόνια, κάτι που θα αναγκάσει το Ην. Βασίλειο να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter