Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό λόγω Brexit

0brexit

Εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό δυσκολεύονται να βρουν το 71% των βρετανικών βιομηχανιών και το 70% των εταιρειών παροχής υπηρεσιών εξαιτίας του επικείμενου Brexit, σύμφωνα με το εμπορικό επιμελητήριο της Μεγάλης Βρετανίας. Το παράδοξο είναι πως η τεράστια έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού στους δύο κλάδους σημειώνεται κατά την περίοδο με το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης στη Βρετανία από το 1971. Παράλληλα, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση παραγωγής στη βιομηχανία, καθώς οι εταιρείες δημιουργούν απόθεμα προσπαθώντας να αποφύγουν τυχόν επιπλοκές στις παραγγελίες τους μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ενωση.
Η δυσκολία ανεύρεσης κατάλληλων εργαζομένων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδυναμία της στερλίνας και στο ενδεχόμενο αυστηροποίησης του πλαισίου για τη μετανάστευση, που καθιστούν τη χώρα λιγότερο ελκυστικό προορισμό σε Ευρωπαίους και μη. Η αβεβαιότητα που διέπει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της χώρας προβλέπεται πως θα είναι επωφελής για την οικονομία, βάζοντας τις επιχειρήσεις σε εγρήγορση και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές αναμένουν πως ο θετικός αντίκτυπος του Brexit στην οικονομία της χώρας θα είναι μόνο προσωρινός. Ο Ανταμ Μάρσαλ, γενικός διευθυντής του εμπορικού επιμελητηρίου της Βρετανίας, καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη βαρύτητα του ζητήματος και να δράσει αντίστοιχα, προτού επιβάλλει περιορισμούς σε όσους θέλουν να εργαστούν στη χώρα μετά το Brexit.
Εν τω μεταξύ, ο Σατζίντ Τζάβιντ, Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, επιθυμεί να περικόψει τη μετανάστευση προς τη χώρα κατά 80%. Μεταξύ άλλων, ο Τζάβιντ θέλει να επιβληθεί και στους Ευρωπαίους μετανάστες η ρύθμιση που προϋποθέτει ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 30.000 λιρών προκειμένου να παραμείνουν στη χώρα. Η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται ήδη σε άτομα που δεν προέρχονται από ευρωπαϊκές χώρες και μεταναστεύουν στη Βρετανία.
Πηγή: kathimerini.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter