Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κομισιόν: Η γαλάζια οικονομία μπορεί να κινητοποιήσει σημαντικές επενδύσεις

blue angel

Την πρώτη ετήσια έκθεση για τη γαλάζια οικονομία και τις επενδύσεις που μπορεί να κινητοποιήσει, δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η θαλάσσια οικονομία αντιπροσωπεύει το 1,3 % του συνολικού ευρωπαϊκού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, αποτελεί έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα με κύκλο εργασιών ύψους 566 δισεκατομμυρίων ευρώ, παράγει προστιθέμενη αξία ύψους 174 δισεκατομμυρίων ευρώ και παρέχει θέσεις απασχόλησης για 3,5 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη.
Η έκθεση περιλαμβάνει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τους ωκεανούς, τις θάλασσες ή τις παράκτιες περιοχές, όπως η αλιεία, η υδατοκαλλιέργεια και ο παράκτιος τουρισμός καθώς και αναδυόμενοι κλάδοι, όπως η ενέργεια των ωκεανών και η γαλάζια βιοτεχνολογία. «Με επενδύσεις στην καινοτομία και με την υπεύθυνη διαχείριση των ωκεανών, την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών πτυχών, μπορούμε να διπλασιάσουμε τον τομέα με βιώσιμο τρόπο έως το 2030», δήλωσε ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter