Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Trump θέλει να βάλει τέλος στην συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών με τη Νότιο Κορέα!

donald trump123

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών τους με τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, την ίδια στιγνμή που η ένταση με την Βορειο Κορέα οξύνεται!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπμ, ανέθεσε στους συμβούλους να προετοιμαστούν για την αποχώρηση αν και συμφωνα με το ρεπορτάζ πολλοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπαθούν να τον σταματήσουν.

Η συμφωνία εμπορικών συναλλαγών Κορέας-ΗΠΑ. γνωστή ως KORUS, τέθηκε σε ισχύ το 2012. Τον περασμένο μήνα, οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση για να συζητήσουν πιθανές τροποποιήσεις της συμφωνίας κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τη συμφωνία "απαίσια" γιατί οδήγησε σε μεγάλο εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, η Σεούλ επιμένει ότι η συμφωνία έχει ωφελήσει και τις δύο πλευρές και ζήτησε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των επιπτώσεών της στις δύο οικονομίες.

Στους αξιωματούχους που τάσσονται κατά της αποχώρησης των ΗΠΑ από την συμφωνία περιλαμβάνονται ο σύμβουλο εθνικής ασφαλείας H.R. McMaster, ο Υπουργός Άμυνας Jim Mattis και ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Gary Cohn, οι οποίοι δεν θέλουν να απομονωθεί η Νότια Κορέα σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων στα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter