Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ψηλαφίζει» την αυτονομία του το e-commerce

Wall Street Journal asia

Διερεύνηση των δυνατοτήτων της autonomous-vehicle technology έχει ξεκινήσει η Amazon σύμφωνα με στοιχεία δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

Ο εκ των κολοσσών του παγκόσμιου e-commerce συγκρότησε ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της προκειμένου να διερευνήσουν τις δυνατότητες που διανοίγονται σε όλο το εύρος της αλυσίδας των μεταφορών.

Η εν λόγω «κίνηση» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αναλυτών για της προθέσεις του CEO της Amazon Jeff Bezos, με τις πρώτες εκτιμήσεις να εικάζουν ότι στόχος είναι η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος που πιθανόν να θέσει εκτός της εμπλοκή τρίτων στις διαδικασίες που εκτείνονται οι δράσεις του e-commerce.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι μία σειρά ατυχημάτων αυτόνομων οχημάτων έχει οδηγήσει σε επανεξέταση τόσο των τεχνολογικών θεμάτων τους όσο και στην παρούσα φάση των δυνατοτήτων τους για γενικευμένη χρήση σε εμπορικές δράσεις.

Μόνη εξαίρεση πάντως αποτελεί η έστω και περιορισμένη αλλά επιτυχής χρήση drones κυρίως από ναυτιλιακές εταιρίες χάρη στις οποίες μεταφέρονται από και προς πλοία έγραφα αλλά και μικρομεσαίου βάρους ανταλλακτικά σε χρόνους που στο πρόσφατο παρελθόν ήταν ανέφικτοι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter