Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Knifefish: Υποβρύχιο ναρκαλιευτικό ρομπότ

knifefish

Την αξιολόγηση του Knifefish, ενός αυτόνομου υποβρύχιου ναρκαλιευτικού σκάφους ολοκλήρωσε με επιτυχία η General Dynamics. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα σε συνεργασία με το ναυτικό των ΗΠΑ στα ανοιχτά της Βοστώνης, με χρήση ποντισμένων ναρκών ως δοκιμαστικών στόχων.

Όπως διαπιστώθηκε, το ρομπότ είναι ικανό να εντοπίζει και να ταυτοποιεί αντικείμενα- πιθανές νάρκες σε μια σειρά βαθών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για διάφορα είδη σκαφών.

Εξομοιώνοντας ρεαλιστικές συνθήκες ναρκαλιευτικών επιχειρήσεων, το Knifefish εντόπισε και ταυτοποίησε στόχους που βρίσκονταν σε πολλαπλά βάθη, ή ακόμα και στον πυθμένα της θάλασσας. Ακόμη, ήταν σε θέση να κάνει το ίδιο και με νάρκες που ήταν θαμμένες στον πυθμένα.

Το Knifefish θα υποβληθεί σε επιπλέον θαλάσσιες δοκιμές μέσα στο έτος, για τη βελτίωση των επιδόσεών του, εν όψει των δοκιμών που θα οδηγήσουν στην αποδοχή του ή όχι από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Το συγκεκριμένο ρομπότ αποτελεί ένα βαρύ UUV (unmanned undersea vehicle) αντιμετώπισης ναρκών, που προορίζεται για χρήση από σκάφη επιφανείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Θεωρείται πως θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για το προσωπικό, λειτουργώντας σε θαλάσσια ναρκοπέδια ως αυτόνομος αισθητήρας, ενώ το μητρικό σκάφος παραμένει σε απόσταση ασφαλείας.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter