Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περισσότερα στελέχη κινεζικών εταιριών είναι αισιόδοξα για τις προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους

05 203139econ 2016

Περισσότεροι διευθύνοντες σύμβουλοι στην Κίνα είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης των εταιριών τους, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα, καθώς η οικονομία ξεκίνησε με ισχυρό βηματισμό τη νέα χρονιά. Περίπου το ένα τρίτο των ανώτατων στελεχών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν «πολύ βέβαιοι» για αύξηση των εσόδων της επιχείρησής τους το επόμενο δωδεκάμηνο, συγκριτικά με το 25% των ερωτηθέντων πριν από ένα χρόνο, όπως έδειξε ή έρευνα της PwC.

Η πρωτοβουλία «Μια ζώνη, Ένας δρόμος» θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή τους στρατηγική καθώς περίπου το 60% των στελεχών θεωρεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην κατασκευή υποδομών. Η πρωτοβουλία «Μια ζώνη, Ένας δρόμος» προτάθηκε από την Κίνα το 2013 και έχει στόχο να αποτελέσει ένα δίκτυο εμπορίου και υποδομών που θα συνδέει την Ασία με την Ευρώπη και την Αφρική κατά μήκος του αρχαίου δρόμου του μεταξιού.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Κίνας είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σε σχέση με συναδέλφους τους στο εξωτερικό. Το Πεκίνο έχει γίνει η πιο σημαντική πόλη για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ακολουθούν η Σανγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Η Νέα Υόρκη και η Σιγκαπούρη βρίσκονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση, όπως έδειξε η έρευνα της PwC.

«Παρά τις αβεβαιότητες, οι επιχειρηματικές προοπτικές των στελεχών στην Κίνα βελτιώνονται και η χώρα παραμένει ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γου, υψηλόβαθμο στέλεχος του γραφείου της PwC στο Πεκίνο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων πιστεύουν ότι θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην καινοτομία και την ψηφιοποίηση προκειμένου να εκμεταλλευθούν νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες, αναγνωρίζοντας παράλληλα την έλλειψη τεχνικού προσωπικού.

Στην έρευνα συμμετείχαν 182 ανώτατα στελέχη από την ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, κυρίως από τους τομείς χρηματοπιστωτικών εταιριών, μεταποίησης και λιανεμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter