Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Fujitsu «κόβει» 1.800 θέσεις εργασίας το Ηνωμένο Βασίλειο

japan flag 180 136217 2334NB b

Η ιαπωνική Fujitsu ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περικόπτει 1.800 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο ενός «προγράμματος μετασχηματισμού», τονίζοντας ωστόσο πως η κίνηση δεν σχετίζεται με φόβους για το «Brexit». Πριν το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου, ιαπωνικές εταιρείες είχαν προειδοποιήσει ότι μια ψήφος υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας και θα επιδείνωνε τις προοπτικές στη Βρετανία.

Ωστόσο, η Fujitsu σημείωσε σε ανακοίνωση της πως οι περικοπές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 18% του προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μέρος ενός προγράμματος μετασχηματισμού στη μονάδα της στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Ινδία και στην Αφρική.

«Αυτές οι αλλαγές δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η Fujitsu δεσμεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αισιόδοξη ότι η οικονομία του θα συνεχίσει να αναπτύσσεται» σημειώνει η ιαπωνική εταιρεία.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter