Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρευνες για πραξικοπηματίες καταδρομείς απέναντι από τη Σύμη-Σε επιφυλακή ελληνικές δυνάμεις

20 1845165410924

Οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.
Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα συναρμόδια υπουργεία Αμύνης, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα στο ενδεχόμενο οι Τούρκοι καταδρομείς να αναζητήσουν δίοδο προς την ελληνική επικράτεια με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή περιπολούν προκειμένου να διακριβώσουν αν «φουσκωτά» σκάφη επιχειρήσουν να περάσουν προς τις ελληνικές ακτές της Σύμης ή και της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να τα σταματήσουν. Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να επιβαίνουν στα σκάφη πραξικοπηματίες, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα πληροφορίες από την Τουρκία κάνουν λόγο για έρευνες στα παράλια, απέναντι από τη Σύμη, για τον εντοπισμό περίπου 40 καταδρομέων οι οποίοι αναζητούνται για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter