Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σεσίλια Μάλστρομ: Η ΕΕ θα επιδιώξει περισσότερο και καλύτερο εμπόριο με την Κίνα

malmstrom1444732760

Η Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεσίλια Μάλστρομ δήλωσε σήμερα ότι ΕΕ θα επιδιώξει "περισσότερο και καλύτερο" εμπόριο με την Κίνα και άλλες χώρες, σε ομιλία της ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας. Η Μάλστρομ εξέφρασε την ανησυχία της για τις διακρίσεις σε βάρος ευρωπαϊκών εταιριών στην Κίνα, προσθέτοντας ότι οι ζώνες ελεύθερου εμπορίου της Κίνας έχουν σημειώσει περιορισμένη πρόοδο. Πρόσθεσε επίσης ότι οι περιορισμοί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα.

Η Επίτροπος τόνισε επίσης ότι οι σχεδιαζόμενες συμφωνίες επενδύσεων θα πρέπει να εξασφαλίσουν ισότιμο πεδίο δράσης για τις κινεζικές και τις ευρωπαϊκές εταιρίες.

Η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θέσουν το πολιτικό κεφάλαιο πίσω από τη συμφωνία για τα σχέδια επενδύσεων, υπογράμμισε η Μάλμστρομ μιλώντας προς κινέζους φοιτητές στο Πεκίνο.

Παράλληλα, η Επίτροπος Εμπορίου δήλωσε ότι ο λαϊκισμός στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και αλλού είναι μια επικίνδυνη τάση και αν οι λαϊκιστές πολιτικοί έρθουν στην εξουσία, αυτό θα είναι μια συνταγή για απομόνωση και αποτυχία.

Η Μάλστρομ τόνισε ότι ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί την προσωποποίηση της συζήτησης στις ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει την κριτική της παγκοσμιοποίησης και του εμπορίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter