Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο πλήγμα για το σιδηρομετάλλευμα

metalleia oryxeia 180 124565 029244 b

Νέο πλήγμα δέχεται το σιδηρομετάλλευμα με τις οι τιμές να βουλιάζουν σε χαμηλά εξαετίας, καθώς οι περικοπές στην παραγωγή των κινεζικών ορυχείων πλήττουν τη ζήτηση και οι προσφορές χαμηλού κόστους από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρίες πληθαίνουν. Όπως τονίζει το Bloomberg, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί.

«Το βασικό πρόβλημα με το σιδηρομετάλλευμα είναι η υπερπροσφορά: Το σιδηρομετάλλευμα ξεπερνά την υπερεκτιμημένη όρεξη της Κίνας», ανέφερε ο Gavin Wendt, διευθυντής και ιδρυτικό μέλος της MineLife Pty στο Σίδνεϋ. «Η περισσότερη πίεση στην τιμή είναι αναπόφευκτη», τόνισε την Τρίτη αφού οι τιμές έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2009, οπότε άρχισαν να καταγράφονται σε καθημερινή βάση.

Το εμπόρευμα έχει πληγεί φέτος λόγω της αυξανόμενης παραγωγής από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρίες περιλαμβανομένων των BHP Billiton Ltd, Rio Tinto και Vale, καθώς και από την παραπαίουσα ζήτηση για χάλυβα στην Κίνα όπου τα ορυχεία αντιστοιχούν στη μισή παγκόσμια παραγωγή. Η Goldman Sachs ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως η παγκόσμια αγορά είναι υπερκορεσμένη και η κατανάλωση χάλυβα στην Κίνα παραμένει αδύναμη.

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο», τόνισε ο Philip Kirchlechner του Iron Ore Research Pty. «Πάντα αναμενόταν πως θα ξανακατέβει στα 40 δολάρια, αλλά όχι για παρατεταμένη περίοδο», προσθεσε.

 

Πηγή: Bloomberg - Capital

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter