Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύροι πρόσφυγες περνούν στη Νορβηγία από τον Αρκτικό Κύκλο...

illegal immigrant tax1414665894

Ενώ ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται με χιλιάδες ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους φαίνεται πως πλέον η μεσόγειος και τα ελληνικά νησιά δεν είναι ο μόνος δρόμος προς την Ευρώπη για τους χιλιάδες πρόσφυγες.Πρόσφατα έγινε γνωστό πως δεκάδες πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία επιλέγουν έναν τρόπο εισόδου στην Ευρώπη ο οποίος έχει παραμείνει άγνωστος για το ευρύ κοινό από την περίοδο του ψυχρού πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα οι πρόσφυγες επιλέγουν να περάσουν από τη Ρωσία στη Νορβηγία είτε οδικώς είτε πεζοί από ένα σημείο στο οποίο οι δύο χώρες συνορεύουν. Το σημείο αυτό δεν είναι άλλο από την μικρή πόλη Kirkenes η οποία είναι Νορβηγική και είναι στα σύνορα με τη Ρωσία.
Η πόλη διαθέτει μόλις ένα άτομο ανά βάρδια στο τοπικό αστυνομικό της τμήμα και φυσικά δεν έχει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα μεταναστευτικό γραφείο για να υποδεχθεί τους μετανάστες. Ο τοπικός υπεύθυνος των αστυνομικών αρχών, δήλωσε πρόσφατα στη guardian πως ο ευκολότερος και κυρίως νόμιμος τρόπος με τον οποίο μπορεί σήμερα ένας μετανάστης να περάσει στη Νορβηγία είναι οδικώς με κάποιο ρωσικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν όμως όπως αναφέρει και περιστατικά που μετανάστες περνούν πεζοί τα σύνορα ενώ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει τη διαδρομή με ποδήλατο.
Με βάση τα στοιχεία των τοπικών αρχών το 2015 περίπου 20 άτομα κάθε μήνα περνούν από τη Ρωσία στη Νορβηγία ζητώντας άσυλο. Η διαδικασία που ακολουθούν οι τοπικές αρχές περιλαμβάνει την καταγραφή των μεταναστών, την έκδοση αεροπορικού εισιτηρίου για το Όσλο και φυσικά φιλοξενία τουλάχιστον για ένα βράδυ σε τοπικό ξενοδοχείο καθώς στην πόλη δεν έχουν προβλεφθεί χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων.
Πηγή: skai.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter