Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Germanwings: 300 εκατ ευρώ αποζημίωση στα θύματα του Αirbus

Germanwings thymata

Αποζημιώσεις που αγγίζουν μέχρι και τα 300 εκατ. δολάρια έχουν βάλει στην άκρη οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύψουν το κόστος της αεροπορικής τραγωδίας από την συντριβή της Germanwings. Το τελικό ύψος θα καθοριστεί από την αποζημίωση που θα καταβληθεί ξεχωριστά στους οικείους του κάθε θύματος. Η διαδικασία αποζημιώσεων, την οποία έχει αναλάβει ομάδα εταιρειών με επικεφαλής την Allianz, αναμένεται πολύπλοκη και ακριβότερη απ' ότι συνήθως .

Σύμφωνα με τον κανόνα για την ασφάλιση αεροπορικών εταιρειών, για κάθε επιβάτη επιβάτη υπολογίζεται καταβολή αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου δολ., στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση «χοντρικά» οι υπολογισμοί βρίσκονται στα 150 εκατ. δολάρια, με την κάλυψη του αεροσκάφους να υπολογίζεται σχετικά χαμηλή, λόγω ηλικίας, στα 6.5 εκατ. δολάρια.

Η Lufthansa έχει ήδη προσφέρει 50.000 ως άμεση βοήθεια στους συγγενείς κάθε επιβάτη.

Το τελικό ύψος της αποζημίωσης για κάθε επιβάτη υπολογίζεται με βάση διάφορους παράγοντες, αλλά οι υπολογισμοί για μέχρι 300 εκατ. δολάρια δείχνουν πως οι ασφαλιστικές προετοιμάζονται για διαδικασία θα τραβήξει σε μάκρος.

Οι αναφορές στον γερμανικό Τύπο θέλουν σε αυτό να βαρύνει ιδιαίτερα η περίπτωση των τριών αμερικανών επιβατών: Εάν οι συγγενείς τους υποβάλλουν αγωγή στις ΗΠΑ, το νομικό κόστος θα είναι μεγάλο και η εταιρεία θα πρέπει να αποδείξει πως δεν μπορούσε να αποτρέψει το δυστύχημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter