Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εσκεμμένη η πτώση του Airbus λέει ο Εισαγγελέας

pilotirio aeroskafos 1

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του εισαγγελέα Μασσαλίας, σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προέκυψαν από τον πρώτο καταγραφέα συνομιλιών, οι συνομιλίες ανάμεσα στους δύο πιλότους ήταν κανονικές, ακόμα και πρόσχαρες. Κάποια στιγμή, ο κυβερνήτης βγήκε από το πιλοτήριο, για να ικανοποιήσει μία σωματική του ανάγκη (ακούγεται μάλιστα ο ήχος της καρέκλας του που πηγαίνει προς τα πίσω και η πόρτα που ανοίγει), αφήνοντας μόνος του τον γερμανό 28χρονο συγκυβερνήτης, ο οποίος πάτησε το κουμπί για να ξεκινήσει η διαδικασία καθόδου του αεροσκάφους.

Επιστρέφοντας, ο κυβερνήτης ζήτησε πρόσβαση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, κάνοντας χρήση της ειδικής διαδικασίας. Δεν έλαβε καμία απάντηση από το πιλοτήριο. Από το πιλοτήριο ακούγεται η ανάσα του συγκυβερνήτη, δείγμα ότι είχε τις αισθήσεις του, κι όπως υπογράμμισε ο εισαγγελέας. η ανάσα δεν δείχνει άνθρωπο που να βρίσκεται σε ταραχή ή που να έχει πάθει κάτι.

Ο πύργος ελέγχου ζητά επικοινωνία πολλές φορές, χωρίς να λαμβάνει καμία απάντηση από τον συγκυβερνήτη. Λίγο πριν την πρόσκρουση του αεροπλάνου ενεργοποιείται ο συναγερμός και τα χτυπήματα του κυβερνήτη στην πόρτα γίνονται όλο και πιο δυνατά.

Πριν την οριστική συντριβή ακούγεται ο ήχος μιας πρώτης πρόσκρουσης σε κάποιο βράχο των γαλλικών Άλπεων.

«Δεν υπήρξε κανένα σήμα κινδύνου που να εκπέμφθηκε από το αεροπλάνο και καμία έκκληση για βοήθεια» λέει ο εισαγγελέας. Ερμηνεύοντας τα στοιχεία, ο εισαγγελέας λέει ότι πιστεύει πως ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα και πάτησε εσκεμμένα το κουμπί για να χάσει ύψος το αεροσκάφος.

Φαίνεται ότι οι επιβάτες του αεροπλάνου αντιλήφθηκαν τι γινόταν την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τον Ρόμπιν, ακούγονται κραυγές από την άτρακτο, ελάχιστες στιγμές πριν από την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο έδαφος. «Ο θάνατος ήταν ξαφνικός και άμεσος» είπε.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για αυτοκτονία του πιλότου, ο γάλλος εισαγγελέας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» είπε ο Ρόμπιν, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες η έρευνα θα επικεντρωθεί στον συγκυβερνήτη.

Πληροφορίες αναφέρον ότι ο κυβερνήτης είχε πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία, αλλά ο συγκυβερνήτης είχε 630 ώρες πτήσης και εργαζόταν από το 2013.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter