Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Motorways of the Sea: Τρία σενάρια εξετάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

europaiko koinoboulio ee

Τρία σενάρια για την ανάπτυξη των θαλάσσιων αρτηριών (motor ways of the seas-mos) εξετάζει μελέτη με τίτλο «Improving the Concept of Motorways of the Sea» που έγινε, για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την Buck Consultants International.
Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη Mos στην Ε.Ε., από το 2001 που ξεκίνησε η ιδέα, δεν πέτυχε ποτέ τους στόχους του, παρά το γεγονός ότι έχουν επενδυθεί συνολικά πάνω από 2 δισ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ επεδίωκε τη μεταφορά όλο και μεγαλύτερου όγκου μεταφερόμενου φορτίου από τις οδικές αρτηρίες στις θαλάσσιες με την ανάπτυξη της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων (short sea shipping-sss), εν τούτοις το μερίδιο των θαλάσσιων μεταφορών μικρών αποστάσεων σε σύγκριση με τα μερίδια των άλλων μέσων μεταφοράς μειώθηκε ελαφρά την περίοδο 2001-2011.

Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ζήτησε την εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη «βελτίωση της έννοιας των θαλάσσιων αρτηριών», στο πλαίσιο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (TEN-T), της χρηματοδότησής της στο πλαίσιο του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου (ΠΔΠ), μέσω της διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter