Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέμβαση Sekimizu για το δια θαλάσσης μεταναστευτικό

Koji Sekimizu imo 12

Παρέμβαση- κάλεσμα για συντονισμένη δράση στην αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στη θάλασσα, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, Koji Sekimizu. Το κάλεσμα Sekimizu έρχεται σε μια περίοδο όπου τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 2.000 μετανάστες διεσώθησαν στη Μεσόγειο και εκατοντάδες, έχασαν τη ζωή τους.

Ο Koji Sekimizu ανέφερε ότι απαιτείται δράση ενάντια σε «εγκληματίες» - όπως τους χαρακτήρισε – που οργανώνουν τη παράνομη διακίνηση μεταναστών, βάζοντας τη ζωή των ανθρώπων αυτών σε κίνδυνο.

Όπως δήλωσε: «Δεν επιδιώκουμε την πρόληψη της μετανάστευσης. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να μεταναστεύσουν. Αλλά έχει έρθει η στιγμή την παράνομη διακίνηση μεταναστών που υποκινείται από διακινητές.

Όχι μόνο θέτουν την ζωή των μεταναστών σε κίνδυνο αλλά παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τις υπηρεσίες διάσωσης καθώς και της εμπορικής ναυτιλίας που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Κάτι πρέπει να γίνει ενάντια στους διακινητές αλλιώς η κατάσταση δε πρόκειται να διορθωθεί. Ασκείται ανυπόφορη πίεση στις επιχειρήσεις διάσωσης αλλά και στα εμπορικά πλοία».

Ο Koji Sekimizu εξήρε τη σημαντική συμβολή της ιταλικής ακτοφυλακής στις πρόσφατες επιχειρήσεις διάσωσης. Ωστόσο εστίασε στο γεγονός ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι διεσώθησαν και περισσότεροι από 3.000 έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να περάσουν παράνομα τη Μεσόγειο μέσα στο 2014.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter