Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκρηξη σε διυλιστήριο στην Καλιφόρνια

ekrixi diilistirio kalifornia

Ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις ενός διυλιστηρίου της Exxon Mobil στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ABC7.com το διυλιστήριο έχει υποστεί δομική βλάβη αλλά καμία πηγή δεν έχει κάνει σαφές αν υπάρχουν τραυματισμοί από την έκρηξη και την πυρκαγιά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης τα σχολεία στις γειτονικές περιοχές έκλεισαν λόγω του νέφους που προκλήθηκε από την έκρηξη, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και σε τζάμια παρακείμενων κατοικιών.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από ελικόπτερο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού KNBC, έδειξαν συντρίμμια σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις και πυροσβέστες να ρίχνουν τόνους του νερού στο διυλιστήριο.

«Οι διαδικασίες έκτακτης ανάγκης έχουν ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του περιστατικού και οι εργαζόμενοι συνεργάζονται με τους αρμόδιους φορείς» αναφέρει ανακοίνωση του πετρελαϊκού κολοσσού. Η Exxon Mobil που ανακοίνωσε επίσης ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 8.50 π.μ., τοπική ώρα ανέφερε ότι βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των αιτιών του ατυχήματος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter