Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μαζικές επιχειρήσεις διέλευσης παράνομων μεταναστών στην ΕΕ

lathrometanastes italia L

Συνολικά, 2.164 πρόσφυγες που είχαν αποπλεύσει από τη Λιβύη επιβαίνοντας σε δώδεκα λέμβους διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις λιβυκές ακτές και τη νήσο Λαμπεντούζα, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της ιταλικής ακτοφυλακής.

Πρόκειται για τη μαζικότερη επιχείρηση διέλευσης από τα παράλια της Λιβύης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνουν ευρωπαϊκά μμε τα οποία και τονίζουν το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις αυτές να αυξηθούν καθώς «ρευστοποιείται» όλο και περισσότερο το σκηνικό στο ανατολικό πέταλο της Μεσογείου στο οποίο έχουν προστεθεί και οι «τζιχαντιστές».
Λόγω των εξελίξεων το «μεταναστευτικό» σε επίπεδο ΕΕ έχει έρθει και πάλι στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των θεμάτων με μείζονα σημασία με κοινωνικούς φορείς να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη πολιτική την ίδια ώρα που χώρες μέλη «καθιστούν αυστηρότερους» τους ελέγχους σένγκεν και για λόγους αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων.
Στην τεράστια επιχείρηση που εξελισσόταν τις τελευταίες ώρες σε απόσταση λίγων δεκάδων μιλίων από τις λιβυκές ακτές έλαβαν μέρος μονάδες της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter