Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απέρριψε η Τουρκία πρόταση των Κυπρίων για αποκόλληση σκάφους από «ξέρα», κοντά στα κατεχόμενα

koso34

Το συνοδευτικό σκάφος KOSSO του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός "έπεσε" σε ξέρα στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές των κατεχομένων. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκδήλωσε την ετοιμότητα της να παράσχει κάθε βοήθεια για την αποκόλληση του σκάφους. H Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία απέρριψαν την προσφορά της κυπριακής κυβέρνησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης. Όπως ανέφερε ο υπουργός το σκάφος προσέκρουσε στις νησίδες Κλείδες κοντά στο ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα, στην κατεχόμενη Καρπασία.

Λόγω της πρόσκρουσης στο σκάφος άρχισαν να μπαίνουν νερά και αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Μετά την προσφορά βοήθειας από την κυπριακή κυβέρνηση το σκάφος άλλαξε συχνότητα και στην περιοχή σπεύδει το Βarbaros και δύο περιπολικά σκάφη του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός. Επίσης, τόνισε ότι το σημείο, όπου έγινε το ατύχημα, είναι περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

H Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία απέρριψαν την προσφορά της κυπριακής κυβέρνησης να βοηθήσει το σκάφος KOSSO, συνοδευτικό του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Βarbaros, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter