Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρίσι: «Αγκαζέ» οι ευρωπαίοι και όχι μόνο ηγέτες

A

Αγκαζέ, σε μία γαλλικού χαρακτήρα κίνηση, βαδίζουν αυτή την ώρα Ευρωπαίοι και όχι μόνο ηγέτες στο Παρίσι. Η Πορεία Ενότητας ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα από την Place de République και θα καταλήξει στην Place de la Nation.

Δεκάδες ηγέτες δίνουν το «παρών» στην πορεία δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ. Ανάμεσά τους οι Άνγκελα Μέρκελ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι, Αντώνης Σαμαράς, Μαριάνο Ραχόι, Σαρλ Μισέλ, Χέλεν-Τόρινγκ Σμιτ, καθώς και πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στην πορεία, πρωτοφανές γεγονός στην Ιστορία, βρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην πορεία μετέχει επίσης αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο. Το «παρών» δίνουν και ηγέτες αφρικανικών χωρών όπως του Μαλί, του Νίγηρα και της Γκαμπόν, όπως και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μεχντί Τζομά. Παρόντες ακόμη ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Οι ηγέτες σταματούσαν κάθε φορά που το πλήθος που τους περιβάλει έψαλε το Γαλλικό ύμνο με τη λήξη του οποίου επικρατούσαν συνθήματα για την ειρήνη αλλά και κατά του μίσους.
Στην Πλατεία Δημοκρατίας κυριαρχούν πλακάτ όχι μόνο για το Charlie Hebdo αλλά και πλακάτ μουσουλμάνων με το μήνυμα «όχι στο όνομά μου», όπως και πλακάτ που καταδικάζουν την εξίσωση του Ισλάμ με την τρομοκρατία.
Να σημειωθεί ότι χθες στις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη Γαλλία, δίπλα στα πλακάτ για το Charlie Hebdo βρίσκονταν και συνθήματα εναντίον του κινδύνου ενίσχυσης της ισλαμοφοβίας.
Σε παγκόσμια κλίμακα τα μ.μ.ε. αναμεταδίδουν με έκτακτες μεταδώσεις ή και συνεχή ροή, αυτή την ώρα σκηνές από την πορεία αλλά και στιγμιότυπα από τις δηλώσεις ηγετών που μετέχουν σε αυτ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter