Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα ανταλλαγή πυροβολισμών Β.Α. του Παρισιού - 2 νεκροί και 20 τραυματίες

gallia tromokratia

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Παρίσι, με νέα ανταλλαγή πυροβολισμών στην εθνική οδό 2 βορειοανατολικά του Παρισιού, στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ που βρίσκεται κοντά στο Σαρλ ντε Γκωλ.

Για λόγους ασφαλείας, οι πτήσεις εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια της Γαλλίας. Σε εξέλιξη η καταδίωξη, την οποία επιβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είναι βαριά οπλισμένοι και εκτιμάται ότι πρόκειται για τους δύο δράστες δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo. Νεότερα στοιχεία, αναφέρουν ότι έχουν οχυρωθεί σε επιχείρηση στο Νταμαρτέν -εν- Γκελ και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Στην περιοχή Σεν -ε- Μαρν ίπτανται πέντε ελικόπτερα ενώ στο κυνήγι των δραστών συμμετέχουν συνολικά 80.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού.

Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να μείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την Le Parisien υπάρχουν 2 νεκροί και 20 τραυματίες.

Μέχρι στιγμής οι εισαγγελικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη θυμάτων. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί και κλοπή Ι.Χ. Οι ένοπλοι κρατούν έναν όμηρο.

Το υπουργικό συμβούλιο διέκοψε την συνεδρίαση στο Μέγαρο των Ηλυσίων για να παρακολουθήσει την εν εξελίξει ομηρία. Σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ζητά γενική κινητοποίηση και ταχεία δράση προκειμένου να συλληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι τρομοκράτες.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter