Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επτά προσαγωγές για το μακελειό στο Παρίσι - Παραδόθηκε ένας ύποπτος

charles epithesi

Ο 18χρονος Χαμίντ Μουράντ, ένας εκ των τριών δραστών που αναζητούνται για τη δολοφονία 12 ατόμων στο περιοδικό Charlie Hebdo, παραδόθηκε στις αρχές, σύμφωνα με αξιωματούχο του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται για τον εντοπισμό των άλλων δύο υπόπτων που διέφυγαν μετά την επίθεση με αυτοκίνητο.

Το πρωί της Πέμπτης, ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε πως έχει γίνει «αριθμός προσαγωγών» και ανακρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από το υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται για οικείους των υπόπτων κι πρόκειται για επτά άτομα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι ο 18χρονος Μουράντ αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης.

Είπε, επίσης, ότι άνθρωποι από τον κύκλο των άλλων δύο δραστών συνελήφθησαν. Οι αρχές δημοσιοποίησαν φωτογραφίες των δύο αδελφών Κουατσί, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά να επικοινωνήσει με τις Αρχές, χαρακτηρίζοντάς τους επικίνδυνους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.
Από την επίθεση, έχασαν τη ζωή τους δέκα σκιτσογράφοι του περιοδικού και δύο αστυνομικοί, ενώ άλλα τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Σε βίντεο που καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα, ένας από τους δράστες ακούγεται να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος), ενώ παράλληλα ηχούν πυροβολισμοί. Ένας άλλος από τους δράστες φαίνεται να πλησιάζει έναν αστυνομικό, ο οποίος κείτονταν τραυματισμένος στο πεζοδρόμιο και να τον πυροβολεί εξ επαφής, προτού μπει σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και εγκαταλείψει τη σκηνή.

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε την Πέμπτη στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας σε σύντομο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό την έκκληση για ενότητα στη χώρα μετά την επίθεση.

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμα που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για διάστημα τριών ημερών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter