Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τουλάχιστον 24 οι νεκροί του ναυαγίου στον Βόσπορο

tourkiaereunes-thumb-large

Ψαράδες και λιμενικοί ανασύρουν πτώματα από τη θάλασσα στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου στην έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα μετά τη βύθιση το πρωί πλοιαρίου που μετέφερε δεκάδες μετανάστες.

Τουλάχιστον 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το πλοιάριο μετέφερε περί τους 50 ανθρώπους. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επτά από τους επιβαίνοντες στο σκάφος, που μετέφερε μετανάστες αφγανικής καταγωγής με προορισμό την Κωστάντζα της Ρουμανίας, έχουν διασωθεί.

"Είχαν σωσίβια. Αλλά υπήρχαν παντού πτώματα, παιδιών, μωρών...Ανασύραμε 15-20 πτώματα", δήλωσε ο ψαράς Καντίρ Σερτ. Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε ότι η λιμενική υπηρεσία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα για βύθιση πλοίου σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές στο βόρειο τμήμα του Βοσπόρου.

Ένα πλοίο του λιμενικού και επτά ταχύπλοα στάλθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου μαζί με ένα ελικόπτερο. Το έδαφος της Τουρκίας χρησιμοποιείται συχνά για τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που κατευθύνονται προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter