Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Siemens εξαγοράζει την αμερικανική Dresser - Rand Group

siemens 607182542

Η γερμανική εταιρεία Siemens ανακοίνωσε την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας πετρελαϊκού εξοπλισμού Dresser - Rand Group έναντι του ποσού των 7,6 δισ. δολαρίων.

Η Siemens ανέφερε ότι η προσφορά της, που αντιστοιχεί σε 83 δολάρια ανά μετοχή της Dresser - Rand , είχε την ομόφωνη στήριξη από το συμβούλιο διευθυντών της αμερικανικής εταιρείας. Η τιμή αυτή είναι υψηλότερη σε σχέση με τα 79,91 δολάρια που έκλεισε η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας την Παρασκευή, η οποία με τη σειρά της είχε αυξηθεί κατά 27% στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της φημολογία που υπήρξε για την εξαγορά της.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση αυτή, η Siemens ανακοίνωσε την πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε στην κοινοπρακτική εταιρεία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών (BSH Bosch und Siemens Hausgeraete GmbH) στη συνεταίρο της στην κοινοπραξία Robert Bosch GmbH έναντι του ποσού των 3 δις. ευρώ, τερματίζοντας την εδώ και περισσότερα από 45 έτη συνεργασία της στον κλάδο των οικιακών συσκευών.

Η κίνηση για την εξαγορά της Dresser - Rand θα προωθήσει σημαντικά τη δραστηριότητα της γερμανικής εταιρείας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Αμερική.

 

Πηγή:ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter