Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διορίστηκε ο νέος πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού

1456300

Ο Γάλλος ειδικός σε οικονομικά θέματα Ζαν Μπατίστ ντε Φρανσί, 51 ετών, διορίστηκε σήμερα νέος πρόεδρος της τράπεζας του Βατικανού, του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Έργων (IOR), στη θέση του Γερμανού Ερνστ φον Φράιμπεργκ. Η θητεία του φον Φράιμπεργκ, ο οποίος διορίστηκε από τον πρώην πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄ τον Φεβρουάριο του 2013, διήρκησε μόλις 17 μήνες.

Ο ντε Φρανσί, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων σε θέματα εξαγορών και συγχωνεύσεων Incipit, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από αύριο. Ο φον Φράιμπεργκ δέχτηκε να παραμείνει για ένα διάστημα στο IOR ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από τη μία διοίκηση στην άλλη, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, ο οποίος είναι ο νέος επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών του Βατικανού, ανακοίνωσε επίσης την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που θα επιτρέψουν "τη βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης" του κρατιδίου. "Αποτελεί τιμή να σε καλούν να πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που θεωρούνται σήμερα απαραίτητες για τη μεταρρύθμιση του IOR", σχολίασε ο ντε Φρανσί σε ανακοίνωσή του.

"Θεωρώ το ρόλο μου αυτό ως αποστολή", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο πιστός Καθολικός και πατέρας τεσσάρων παιδιών. "Γνωριζόμαστε καλά, έχουμε συνεργαστεί. Θα είμαι εκεί για μερικές εβδομάδες", είπε από την πλευρά του ο φον Φράιμπεργκ. Ο ντε Φρανσί είχε ήδη κάποια εμπειρία από την οικονομική διαχείριση του Βατικανού αφού συμμετείχε στο Συμβούλιο της Οικονομίας, μια συμβουλευτική επιτροπή την οποία είχε συγκροτήσει στις αρχές του έτους ο πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter