Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σπάνε τα ρεκόρ εισόδου παράνομων μεταναστών στην ΕΕ

lathrometanastes-456

Το ένα μετά το άλλο «σπάνε τα ρεκόρ» σε μαζικότητα εισόδων παράνομων μεταναστών ανά ημέρα στις Ιταλικές ακτές, γεγονός που «προκαλεί» πλέον τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να εστιάσουν στο μέγα ζήτημα ,οι πτυχές του οποίου είναι αμέτρητες.

Σοκ και δέος προκαλούν τα δημοσιοποιημένα στοιχεία της γειτονικής Ιταλίας για την έκταση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. Το πρακτορείο Reuters αλλά και η ιταλική RAI αποκάλυψαν ότι από τις αρχές του 2014 έχουν φτάσει στην Ιταλία 15.000 παράνομοι μετανάστες.

Ωστόσο μέσα σε τρεις ημέρες (προχθές, χθες και σήμερα) με βάση τα στοιχεία των Ιταλικών αρχών διασώθηκαν περισσότεροι από 2600 παράνομοι μετανάστες από το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόσφατα σχετικά αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Angelino Alfano σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της RAI είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει σταματημός για τα σκάφη που φτάνουν εδώ» για να τονίσει μεταξύ άλλων ότι η ΕΕ θα πρέπει να δει το πρόβλημα, καθώς η Ιταλική ακτογραμμή αποτελεί σύνορο της Ευρώπης.

Στους διασωθέντες θα πρέπει να προστεθεί και μία ομάδα ακόμη εκατό ατόμων ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές τους κοντά στην ακτή στην Ισπίκα στη νότια Σικελία.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι υπάρχει ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός παράνομων μεταναστών «συγκεντρωμένων» στο «πέταλο» της ανατολικής Μεσογείου που ετοιμάζεται με κάθε τρόπο να επιχειρήσει τη διέλευση των θαλασσίων συνόρων της ΕΕ σε Ελλάδα και Ιταλία με προορισμό την ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το «theseanation» με τίτλο «Σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος ανάσχεσης των παράνομων μεταναστών σε Ελλάδα-Ιταλία» είχε παρουσιάσει στοιχεία για το κόστος των επιχειρήσεων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter