Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντζελίνο Αλφάνο: «...'Ήθελαν να φτάσουν στην Ευρώπη...»

alfano-885

Στην «ταρίφα του θανάτου» αναφέρονται δημοσιεύματα μερίδας του Ιταλικού Τύπου που εστιάζουν στο «τελευταίο ταξίδι» σαράντα πέντε παράνομων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους επί συνόλου πεντακοσίων εξήντα έξι ατόμων έχοντας καταβάλει, πάντα με βάση τα δημοσιεύματα ,1500 ευρώ έκαστος.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ζήτησε την άμεση ενίσχυση της Frontex για την κοινή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι :«οι τελευταίοι αυτοί νεκροί, εκτός από τους μετανάστες που κατάφεραν να σωθούν, ήθελαν να φτάσουν στην Ευρώπη, όχι απλά στην Ιταλία».

Να σημειωθεί ότι χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι στις αναγγελίες της ατζέντας των κορυφαίων θεμάτων της Ιταλικής προεδρίας πρόσθεσε και το μεταναστευτικό που ως γνωστόν ταλανίζει την Ιταλία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από την αρχή του χρόνου έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο τουλάχιστον πεντακόσιοι πρόσφυγες, παρά την αρωγή που προσφέρεται από την ανθρωπιστική επιχείρηση "Mare Nostrum", η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης.

Η Ιταλία έχει θέσει το τελευταίο διάστημα κατ επανάληψη στα ευρωπαϊκά όργανα το θέμα της ανάσχεσης της παράνομης μετανάστευσης τονίζοντας ότι το κόστος θα πρέπει να επιμεριστεί εξ ίσου στις χώρες μέλη και όχι να επιβαρύνει κατά μείζονα λόγο τις χώρες υποδοχής όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter