Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι πετρελαϊκές στο Ιράκ

iraq-exon

Το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων, κάνει η είδηση ότι δύο προς ώρας μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες εν προκειμένω η Exxon Mobil και η BP, προχωρούν σε απομάκρυνση του προσωπικού τους από το Ιράκ, όπου ως γνωστόν είναι σε εξέλιξη προσπάθεια των τζιχαντιστών να καταλάβουν στρατηγικής σημασίας σημεία αλλά και εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τμήματα διυλιστηρίου βόρεια της Βαγδάτης έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι ο Ιρακινός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του προειδοποίησε τις γειτονικές χώρες ότι θα επανεξάγει την τρομοκρατία που πλήττει τη χώρα του την οποία όπως είπε υποθάλπτουν ορισμένες χώρες. Μεγάλες διεθνείς οικονομικές εφημερίδες έχουν εστιάσει στα γεγονότα του Ιράκ, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η κατάσταση στην ροή πετρελαιοειδών προς όλο τον κόσμο.

Ανταποκριτές του Guardian στο Πεκίνο ανέφεραν ότι υπάρχουν περισσότεροι από χίλιοι Κινέζοι εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Β. Ιράκ εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των τζιχαντιστών.

Ως γνωστόν η Κίνα αγοράζει περισσότερο από 1.5 εκατ. βαρέλια ιρακινού πετρελαίου την ημέρα καθιστώντας σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian τον 5ο μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter