Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Κορέα: Νομική και κοινωνική ευθύνη αναλαμβάνει η οικογένεια ιδιοκτήτρια του πλοίου

notia-korea-nauagio-ploioktitria-etaireia-chonghaejin-marine-coltd

Την πλήρη νομική και κοινωνική ευθύνη για το τραγικό ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου Sewol, στη Ν. Κορέα, αναλαμβάνει ο βασικός μέτοχος της πλοιοκτήτριας εταιρείας ChonghaejinMarine Co.Ltd, Γιου Μπιουνγκ Ουν.

Η οικογένεια ανακοίνωσε την απόφασή της μέσω του δικηγόρου της, υπογραμμίζοντας ότι δεν κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο Γιου Μπιουνγκ Ουν είναι ο ιδρυτής μίας εταιρείας που πτώχευσε τη δεκαετία του '90 και της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σήμερα στην Chonghaejin Marine Co. Ltd, ιδιοκτησίας επενδυτικών κεφαλαίων που ελέγχουν οι δύο γιοι του – ο Γιου Ντάε Κιουν και ο Γιου Χιουκ Κι.

Οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους τόσο στην εταιρεία όσο και στο σπίτι του Γιου στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκέντρωση στοιχείων, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν τις οφειλές της εταιρείας και τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό που διαθέτει ο Γιου και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Η ανακοίνωη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσποδίας γι ατο τραγικό ναυάγιο

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή συνεδρίασή της συζήτησε διά μακρών την πρόσφατη ναυτική τραγωδία του Ε/Γ πλοίου «ΣΕΟΥΟΛ» στη Νότια Κορέα, εκφράζοντας τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά της στους συγγενείς των εκατοντάδων θυμάτων του ναυαγίου.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό επιβεβαιώνει, δυστυχώς, με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ότι οι παραβιάσεις των Διεθνών Κανονισμών Ασφαλούς Ναυσιπλοΐας, ιδιαίτερα εκείνων, που αφορούν θέματα εγκατάλειψης πλοίων, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εκατόμβες νεκρών.

Το ναυάγιο αυτό επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία και το ζωτικό ρόλο, που έχει το πλήρωμα, αξιωματικοί και κατώτερο πλήρωμα, που διαθέτουν την απαραίτητη επαγγελματική κατάρτιση για την υποβοήθηση του συντονισμού εγκατάλειψης πλοίου, σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης,.

Η νέα αυτή ναυτική τραγωδία έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο αναλόγων περιπτώσεων και αναδεικνύει την ανάγκη σεβασμού της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα από την πλευρά των κυβερνήσεων όσο και των διεθνών οργανισμών, προκειμένου να υφίσταται προληπτική αντιμετώπιση και όχι εκ των υστέρων θρήνοι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter