Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νότια Κορέα: Στους 159 οι νεκροί από το ναυάγιο

navagio-n-korea-11

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου της Ν. Κορέας της 16ης Απριλίου, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 159, στην πλειονότητά τους μαθητές του Λυκείου Danwon.

Οι έρευνες στρέφονται στο ανθρώπινο λάθος ή στη μηχανική βλάβη, ωστόσο συγκλονίζει το στοιχείο ότι όσοι υπάκουσαν στις εντολές του πληρώματος και δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, έχασαν τη ζωή τους, ενώ όσοι βγήκαν στο κατάστρωμα διασώθηκαν. Συνολικά, από τους 476 επιβάτες, οι διασωθέντες είναι 174.

Επίσης, νεκρό ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία το αγόρι, που έστειλε το πρώτο σήμα κινδύνου από το μοιραίο φέρι Sewol. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, οι οποίοι πιστεύουν ότι το παιδί τους παγιδεύτηκε στο πλοίο, είδαν το άψυχο σώμα του και τα ρούχα του, συμπεραίνοντας ότι πρόκειται για το γιο τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί επισήμως μέσω εξέτασης DNA.

Εν τω μεταξύ μια γυναίκα μέλος του πληρώματος δήλωσε σήμερα ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της είχαν «λάβει εντολή» να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθιζόταν. Το μέλος του πληρώματος που δεν κατονομάζεται, μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους την ώρα που είχε εξέλθει από το δικαστήριο και επέστρεφε στο σημείο όπου τελεί υπό κράτηση, φορώντας χειρουργική μάσκα, καπέλο του μπέιζμπολ και σακάκι με κουκούλα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter