Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στους 104 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα - 198 αγνοούμενοι

navagio-korea5506

Στους 104 έχει φτάσει ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα, ενώ 198 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι έρευνες συνεχίζονται στο εσωτερικό του πλοίου από δύτες.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρώτος συναγερμός δόθηκε στις 8:52 π.μ., ύστερα από τηλεφώνημα ενός αγοριού που επέβαινε στο πλοίο.

Το αγόρι, το οποίο βρίσκεται στη λίστα των αγνοούμενων, κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 119 και από εκεί τον πέρασαν στην πυροσβεστική. Η κλήση διαβιβάστηκε στην ακτοφυλακή δύο λεπτά αργότερα και ακολούθησαν περίπου 20 άλλες στην πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της πυροσβεστικής στο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το αγόρι βρισκόταν σε σύγχυση και χρειάστηκε να περάσει λίγος χρόνος προκειμένου να διακριβωθεί για ποιο πλοίο επρόκειτο. Όπως ανέφερε το Reuters, τα μέλη του πληρώματος ζητούσαν επί μισή ώρα από τους αξιωματικούς της γέφυρας να τους απαντήσουν, αν θα έπρεπε να δώσουν εντολή για την εγκατάλειψη του πλοίου, χωρίς όμως να υπάρχει απάντηση.
Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, τα μέλη του πληρώματος καθώς και ο καπετάνιος εγκατέλειψαν το πλοίο καθώς αυτό βυθιζόταν, ενώ είχε δοθεί εντολή στους ίδιους να παραμείνουν στις καμπίνες τους.

Το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι KBS, επικαλούμενο τα πρακτικά της συνομιλίας μεταξύ του πληρώματος και του ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας, αναφέρει ότι είχε δοθεί επανειλημμένως στους επιβάτες η οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Μείνετε εκεί που είστε. Μην μετακινείστε. Θα είναι πιο επικίνδυνο εάν μετακινηθείτε» ήταν η οδηγία που είχε δοθεί στους επιβάτες. Υπενθυμίζεται ότι από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα, οι 339 ήταν έφηβοι και εκπαιδευτικοί που πήγαιναν σχολική εκδρομή.

Ο καπετάνιος του πλοίου, Λι Τζουν-σέοκ, και άλλα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αμέλεια. Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χίε δήλωσε ότι: "Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με φόνο".

Σύμφωνα με το BBC, οι περισσότερες καμπίνες έχουν ερευνηθεί, ενώ γίνονται ακόμα προσπάθειες να προσεγγίσουν το εστιατόριο του πλοίου, όπου πιστεύεται ότι παγιδεύθηκαν πολλά άτομα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter