Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει

kivotos

Η Κιβωτός του Νώε, θα μπορούσε να επιπλεύσει, σύμφωνα με έρευνα μεταπτυχιακών φοιτητών Φυσικής του Πανεπιστημίου του Λέστερ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του τμήματός τους «Journal of Physics Special Topics».

Αναλυτικότερα, η ομάδα των φοιτητών χρησιμοποιώντας το κατά προσέγγιση βάρος όλων των ζώων και ορισμένες βασικές αρχές της Φυσικής, εκτίμησε ότι η κιβωτός θα μπορούσε να επιπλεύσει με περίπου 70.000 ζώα να επιβαίνουν.

«Χρησιμοποιήσαμε τις διαστάσεις της κιβωτού και την πυκνότητα του νερού, ώστε να μετρήσουμε την άνωση, η οποία σύμφωνα με την Αρχή του Αρχιμήδη ισούται με το βάρος του εκτοπιζομένου από το σώμα υγρού», δήλωσε ο φοιτητής Μπέντζαμιν Τζόρνταν.

«Έτσι υπολογίσαμε τη συνολική μάζα που μπορούσε να μεταφέρει η κιβωτός χωρίς να βυθισθεί», πρόσθεσε.

Η Κιβωτός είχε μήκος, σύμφωνα με το βιβλίο της Γενέσεως, 144 μέτρα. «Δεν πιστεύεις ότι η Βίβλος είναι επιστημονικά έγκυρη πηγή πληροφοριών, οπότε η έκπληξη ήταν μεγάλη, όταν ανακαλύψαμε ότι θα μπορούσε να ισχύσει ο μύθος», σχολίασε ο φοιτητής Τόμας Μόρις.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα ποιο είδος ξύλου προοριζόταν για την κατασκευή, αλλά μαντεύουν ότι θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ξύλο κυπαρισσιού. Εξάλλου, τόνισαν ότι δεν εξέτασαν εάν τα ζώα όντως χωρούσαν στην κιβωτό ή εάν θα μπορούσαν να επιβιώσουν μέσα σ' αυτήν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter