Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χιλή: Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 8,2 Ρίχτερ της Τετάρτης

xili-seismos--12

Ισχυρότατοι μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να αγγίζει τα 7,8 Ρίχτερ, συνεχίζουν να «ταρακουνούν» τη βόρεια Χιλή, μετά τα 8,2 Ρίχτερ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από τη νέα ισχυρή δόνηση δεν αναφέρθηκαν θύματα. Άμεση ήταν έκδοση προειδοποίησης για τσουνάμι, το οποίο όμως δεν ήταν επικίνδυνο, καθώς όπως ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό, τα κύματα που έφτασαν στις ακτές της πόλης Ικίκε δεν ήταν μεγαλύτερα των 70 εκατοστών.

Το γειτονικό Περού, προχώρησε σε προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών, ενώ η Πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ κήρυξε το βόρειο τμήμα της χώρας -τις επαρχίες Αρίκα και Ταραπακά, κοντά στα σύνορα με το Περού- σε κατάσταση φυσικής καταστροφής και ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Παράλληλα, με εντολή της Προέδρου, στις πληγείσες περιοχές θα μεταβούν ένοπλες δυνάμειςώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της τάξης και να αποφευχθούν οι λεηλασίες, όπως είχε συμβεί μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2010, από τον οποίο περίπου 500 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter