Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Θάλασσα: Με το «βλέμμα» στο Λονδίνο

krimaia

Σε κατάσταση «ετοιμότητας» βρίσκονται από ημερών , σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και αντασφαλιστικοί οργανισμοί της ναυτιλίας ενόψει των πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων στην Κριμαία.

Το επιχειρησιακό ενδιαφέρον εστιάζει στο αποτέλεσμα της αυριανής συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας Κέρι-Λαβρόφ στο Λονδίνο,εν μέσω του ψυχροπολεμικού κλίματος στη διεθνή διπλωματία, ελέω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς διαφαίνεται πρόθεση εξεύρεσης διπλωματικής λύσης. Ενδεχόμενου που πιθανώς θα αποσοβήσει κινδύνους περαιτέρω λήψης μέτρων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ και τις ΗΠΑ με ότι αυτό θα συνεπαγόταν για τις εμπορευματικές ροές που έχουν διαμορφωθεί στην ευρύτερη ζώνη της Μ. Θάλασσας.

Τα λιμάνια της Ουκρανίας βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος καθώς θα αποτελέσουν «ένδειξη» των όποιων εξελίξεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας και βέβαια στην περίπτωση λήψης περαιτέρω μέτρων από πλευράς ΕΕ.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα εμπορευματικών ροών σημείωναν ότι ήδη επιτελικά στελέχη μεγάλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων εξετάζουν «εναλλακτικές λύσεις» για την περίπτωση που τα Ουκρανικά λιμάνια κλείσουν με λιμάνια που έχουν «πρόσωπο» στη Μ. Θάλασσα χωρών που γειτνιάζουν ώστε να υπάρξει διέξοδος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter