Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κύπρος: Τουρκική φρεγάτα καταδίωξε το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο «Princess»

toyrkiki fregata-katadioxi princess

Τουρκική φρεγάτα καταδίωξε το απόγευμα του Σαββάτου το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο «Princess» που διεξάγει έρευνες με άδεια της κυπριακής κυβέρνησης σε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, με την αιτιολογία ότι μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας».

Κατά τις πληροφορίες, η καταδίωξη σημειώθηκε στο οικόπεδο 9 της ΑΟΖ. Μιλώντας στο ΡΙΚ το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Παπαδόπουλος, δεν επιβεβαίωσε το επεισόδιο ωστόσο όμως στη συνέχεια είπε πως αναμένεται επίσημη δήλωση από την κυβέρνηση για το θέμα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, «την 1η Φεβρουαρίου 2014 στις 18:40 το υπό νορβηγική σημαία ερευνητικό πλοίο «Princess», το οποίο διεξήγαγε τις έρευνές του ανατολικά της νήσου Κύπρος, μπήκε σε θαλάσσια ύδατα που είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα.

Έπειτα από προειδοποίηση της τουρκικής φρεγάτας «Giresun», η οποία βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδα Μεσογείου, στις 23:50 διασφαλίστηκε η αποχώρησή του από τα θαλάσσια ύδατα τα οποία είναι υπό τουρκική αρμοδιότητα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter