Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COSCO: «Πολύ χρήμα, πολύ προσπάθεια και πολύ προοπτική» για να κάνουν πίσω για Πειραιά

cosco piraeus 600 1

«Τοo much money, too much effort, too much perspective», ήταν η απάντηση υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης, στα σενάρια που θέλουν την COSCO να χάνει το ενδιαφέρον της για το λιμάνι του Πειραιά, μετά τις συνεχείς αστοχίες εξεύρεσης λύσης στο θέμα του φιλικού διακανονισμού.

Mιλώντας το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος στο TheSeaNation, υπογράμμισε ότι η COSCO είναι αποφασισμένη να πάρει το λιμάνι του Πειραιά.

«To τελευταίο πράγμα που απασχολεί την COSCO είναι, το αν θα πάρει το λιμάνι με αυτή την κυβέρνηση, ή με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. Ακόμα και με κυβέρνηση του Βουνού...Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές».

Ωστόσο η πηγή του TheSeaNation κατανοεί πλήρως την δυσφορία της κινεζικής πλευράς, τόσο για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο θέμα του φιλικού διακανονισμού, όσο και στο θέμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

«Την προσεχή Δευτέρα», συνέχισε η ίδια πηγή, «συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά, ενώ την επομένη, την Τρίτη, συνέρχεται η Γενική Συνέλευση στην διάρκεια της οποίας αναμένεται ότι θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τον φιλικό διακανονισμό. Ελπίζουμε ότι την άλλη εβδομάδα», προσθέτει, «θα έχει κλείσει το θέμα αυτό».

«Πάντως», συμπληρώνει η ίδια πηγή, «το ενδεχόμενο να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους οι κινέζοι δεν μας έχει απασχολήσει και ως φαίνεται δεν θα μας απασχολήσει. Οι κινέζοι ενδιαφέρονται σφόδρα για τον Πειραιά και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ότι απαιτείται για να πάρουν το λιμάνι. Επ΄ αυτού δεν χωρά καμιά αμφιβολία. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς», κατέληξε.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter