Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΝΕΝ: Ανάγκη αύξησης του αριθμού των ναυτόπαιδων που εισέρχονται στην ακτοπλοΐα

aktoploia epibatigos

Με πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκε στις 10 Γενάρη συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη και παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην συνάντηση αντιπροσωπεία του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ ανέδειξε μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της και χιλιάδες Ναυτεργάτες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΕΝΕΝ. Μεταξύ αυτών, συζητήθηκαν και θέματα αύξησης του αριθμού των νεοεισερχομένων στην ευρύτερη επιβατηγό Ακτοπλοΐα όπως είναι π.χ οι Ναυτόπαιδες.
Ειδικότερα στη συνάντηση κατατέθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΠΕΝΕΝ για τα παρακάτω προβλήματα:
- Λήψη μέτρων για την πανδημία και την ουσιαστική προστασία των Ναυτεργατών στα πλοία.
- Για τους ελέγχους και τα πορίσματα των κοινών κλιμακίων (ΥΕΝ - ΠΝΟ) και την μη συμμόρφωση των Ναυτιλιακών εταιρειών στα διαπιστούμενα προβλήματα που αφορούν την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της Ναυτικής νομοθεσίας.
- Την επανεξέταση της επάνδρωσης και των οργανικών συνθέσεων στα δρομολογημένα πλοία RoRo στην Ακτοπλοΐα.
- Την μη τήρηση της ΣΣΕ σε ότι αφορά την παροχή διανυκτερεύσεων σε διάφορα πλοία της Ακτοπλοΐας.
- Σειρά εργασιακών προβλημάτων του κλάδου μας και συνολικά των Ναυτεργατών που αναδεικνύονται την τελευταία περίοδο, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη αύξησης του αριθμού των νεοεισερχομένων στην ευρύτερη επιβατηγό Ακτοπλοΐα όπως είναι π.χ οι Ναυτόπαιδες.
- Τέλος η αντιπροσωπεία υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αφορούν την διεκπεραίωση πλήθος υποθέσεων Ναυτεργατών τόσο στην Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων όσο και στις σχολές Ασπροπύργου και στο ΚΕΣΕΝ, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΕΝ, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα.
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απαντήσεων από την πλευρά του ΥΕΝ και παράλληλα ξεκαθάρισε την αποφασιστικότητά μας για τα προβλήματα αυτά να αναπτύξουμε άμεσα συγκεκριμένη αγωνιστική δράση για την επίλυσή τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter