Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Και άλλα κρούσματα κορονοϊού στο πλήρωμα στο «Διονύσιος Σολωμός»

0solomos

Θετικά στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ότι είναι ακόμη έξι άτομα -μέλη του πληρώματος- του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, κενό επιβατών.
Χθες, κατά τη διάρκεια του πλου του συγκεκριμένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα κορονοϊού σε μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για δύο ναύτες και έναν μηχανικό.
Συνολικά, στο συγκεκριμένο πλοίο έχουν εντοπιστεί εννέα κρούσματα από χθες, ενώ την περασμένη εβδομάδα σε ακόμη ένα μέλος του πληρώματος, το οποίο βρισκόταν εκτός πλοίου, διεγνώσθη ο ιός. Ο συγκεκριμένος ναυτικός, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.
Τα εννέα μέλη του πληρώματος στα οποία εντοπίστηκε ο ιός είναι ασυμπτωματικά και τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα απολύμανση, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος. Επίσης, τα εννέα άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα αντικαταστάθηκαν από άλλα μέλη πλήρωμα.
Το πλοίο, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, Πειραιά δεν θα πραγματοποιήσει σήμερα δρομολόγιο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter