Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακτοπλοΐα: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για τον Σεπτέμβριο

plakiot21

Υπεγράφησαν την προηγούμενη Παρασκευή οι συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση όλων των ακτοπλοϊκών γραμμών της χώρας για το υπόλοιπο του μηνός Σεπτεμβρίου, μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Με την διαδικασία αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει οικονομικά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τον μήνα Σεπτέμβριο. Υπολογίζεται ότι η ενίσχυση αυτή αφορά ένα ποσό περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο κλάδος της ακτοπλοΐας αναμένει και νέες ενισχύσεις για το υπόλοιπο του έτους, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης έχει δηλώσει ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η στήριξη των ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς εκτός των άλλων επιτελούν και εθνικό έργο.

Η ενίσχυση διαχέεται σε όλες τις εταιρείες επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων συμβατικών και ταχύπλοων, φορτηγών οχηματαγωγών και πορθμείων που εξυπηρετούν όλες τις ακτοπλοϊκές γραμμές της χώρας από τις μεγαλύτερες μέχρι και τις μικρότερες (σε απόσταση).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter