Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφώνησαν στην ανάγκη οικονομικής στήριξης της ακτοπλοΐας

aktoploia

Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοΐας προκειμένου να επιβιώσει στην μετα covid-19 εποχή στη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.


Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε από το προεδρείο του ΣΕΕΝ για την εικόνα του κλάδου αναφορικά με την επιβατική κίνηση των τελευταίων ημερών και τις εκτιμήσεις για την υπόλοιπη θερινή περίοδο.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΕΝ κ. Μιχάλη Σακέλλη ο Ιούνιος θα είναι απογοητευτικός ενώ δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα και για τους δυο επόμενους μήνες τον Ιούλιο και Αύγουστο, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρατήσεις και επίσης δεν υπάρχουν ξένοι τουρίστες οι οποίοι συνήθως ενισχύουν σημαντικά την επιβατική κινηση στα ενδιάμεσα δρομολόγια (μεταξύ των νησιών).
Στη βάση αυτής της εικόνας και των ήδη μεγάλων ζημιών που έχουν καταγράψει το προηγούμενο δίμηνο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι χρηματοδότησης του κλάδου και έγινε και πάλι μνεία για τα κοινοτικά κονδύλια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter